OUTLET - Spar op til 50%
Dansk webshop
100 dages returret
Gratis fragt ved 699,-

11 bøger der giver dig lyst til at tage på eventyr

Bliv inspireret, motiveret og instrueret af bøgerne på Outmores bogliste. Bøgerne vi har udvalgt handler om eventyr, rejser og seje personer, som vi håber kan inspirere dig til dit næste eventyr.

 

Boglisten

Vagabonding af Rolf Potts

Bogen handler om, hvorfor vi bør prioritere det at rejse over alt andet, og om hvordan det lader sig gøre, uden at økonomien bliver en hæmsko eller undskyldning.
 

Microadventures af Alastair Humphreys

Alastair er selve manden der står bag udtrykket mikroeventyr, som har spredt til at være et brugt hashtag på de sociale medier. Bogen er en beskrivelse af hvad mikroeventyr er og motivation til komme op af sofaen og afsted. På Outmore bloggen har vi også skrevet et indlæg omkring mikroeventyr og en føljeton med idéer til mikroeventyr du kan tage på.
 

Wild af Cheryl Strayed

Cheryls liv smuldre efter hendes mors død og hendes ægteskab falder fra hinanden og heroin bliver involveret. Meget ekstremt beslutter Cheryl sig for at tage afsted på 100 dages vandretur på den 1800 km lange Stillehavsrute. Bogen handler om Cheryl og hendes vilde vandretur og alle hendes erfaringer og personlige tanker hun gør sig undervejs. Hun fortæller også om de mennesker hun møder og hvordan hele turen leder til at hun kan begynde sit liv på ny.
 

Eat Pray Love af Elizabeth Gilbert

Bogen omhandler Elizabeth som sidder fast i et ægteskab, hvor hun på den ene side elsker sin mand, men intet føles rigtig. Elizabeth forlader sig ægteskab og rejser rundt i Italien, Indien og Indonnesien, hvor hun fortæller om de mange oplevelser i hvert land. Bogen er ry for at være inspirerende og tankevækkende.

 

 

Ultimate Travlist af Lonely Planet

En bog med 500 steder i verden der helt klart er et besøg. The Ultimate Travelist kan inspirere din næste tur ud i verden og der er sikkert allerede nogle af steder du kan krydse af.
 

Udlængsel af Ole Lindboe

Anmeldelse af bogen på bloggen

I alt er der 27 vilde eventyr som ligger langt fra den almindelig hverdag i Danmark. Flere af eventyrerne foregår i Grønland eller ishavet, men du hører også om pirater ved Somalias kyst og rejser ind i Tibet.
 

Friluftsliv - fra drøm til virkelighed af Flemming Østergaard

Friluftsliv er en praktisk bog, der hjælper dig hele vejen lige fra planlægning, udstyr til transportformer og livet på lejrpladsen. Bogen henvender sig det nordiske klima og derfor der også afsnit der handler om ski og klatring, som er mest relevant når man befinder sig i det norske eller svenske. Bogen er grundig og kommer rundt om rigtig mange af de ting du har brug for at vide for at overleve i naturen. Den dækker endda også hvordan du lære dine børn om naturen og hvilke form for pædagogik og læringsprincipper du kan tage i brug.
 

Funklende fri af Natalina Henriete Knudsen

Selvom bogen henvender sig til den moderne kvinde, er der utrolig mange gode, generelle råd der kan bruges af alle. Mændene kan springe over afsnittet omkring tissepositioner, da det jo er knapt så relevant for dem. Bogen giver dig mod til at på kanoferie selvom du måske er lidt at en by-kvinde og går meget op i at sove godt, det er der nemlig god råd til i bogen. Natalina dækker alt du kunne undre dig over i forhold til kanoferier og det kan føles at hun har fire år på at skrive bogen, for den er grundig. Hvis du kan mærke en lille ur-kvinde rumstere i dit indre eller du gerne vil finde din ur-kvinde, så er det her bogen for dig.

 

 

Into the Wild af Jon Krakauer

Bogen handler om den unge Christopher McCandless der forlader sig normale sig og bryder kontakten med sin familie, for at leve et anderledes liv. Han blaffer rundt i Amerika før han ender i Alaska hvor han overlevede i ca. 112 dage. Bogen fortælles gennem de mennesker han har mødt på turen og stiftet bekendskab med.

Bogen er blevet filmatisere, hvor to danske skuespillere spiller danske back-packere som McCandless møder på sin tur.
 

Walden af Henry Thoreau

Walden handler om Henry Thoreau der i to år levede ved bredden af Walden Pond i pagt med naturen. Bogen handler om de arbejdsopgaver han laver for at overleve, hans erfaringer, dybe tanker og iagttagelser. Henry David Thoreau levede i 1817-1862 og var både digter samt filosof.
 

Tracks af Robyn Davidson

Anmeldese på bloggen

Robyn's eventyr starter i 1977, hvor hun efter at have tjent penge til udstyr og blevet uddannet i at håndtere kameler, begiver sig ud på en mere end 2.000 kilometer vanvittig rejse gennem den Australske ørken. Herefter følger man hendes rejse samt de udfordringer der opstår og hvordan hun håndtere dem, så som at tage støvbad og lade menstruationsblod passe sig selv.

Der er blevet produceret en film baseret på bogen.

 

Er der nogle bøger du synes, vi mangler på listen?


Bøger Bøger om vandring Boganmeldelse

  • profile
    Henri
    12-05-2018

    1500 km uden benzin - af Peter Nordholm Andersen. En vandreodysse i Danmark


Tilbage til oversigten