OUTLET! Spar op til 50% - Klik her
Dansk webshop
100 dages returret
Gratis fragt ved 699,-

Marmelade af sensommer blommer

Sensommeren er ankommet og de fleste blomme sorter er modne. Men hvad skal man lige bruge alle de blommer til? 

Vi foreslår marmelade, da blommer både giver sødme og en lille syrlig eftersmag, afhængig af sorten. Hvilket altid smager fremragende sammen med en skive mellemlageret ost. Eller måske ovenpå din havregrød for at strække sommer følelsen lidt længere.

Den nemme opskrift vi deler her kan laves med alle sorter af blommer, du skal blot huske at smage marmeladen til undervejs, da det variere hvor meget sukker der skal i.

Blommerne på de øverste billeder er af Trailblazer sorten, som først modner til oktober. Hvorimod blomme marmeladen herunder er lavet på Victoria blommer. Det siges at de først modner midt september, men vi plukkede dem midt august. Så husk at smag på dine blommer, da det er den bedste måde at vurdere om de er modne.

Opskrift på blomme marmelade

Du skal bruge

1,5 kg blommer
0,5 kg sukker
evt. 1/2 brev rød melatine (Afhængigt af hvor stiv du ønsker din marmelade)

Sådan laver du blommemarmeladen

Halvér og udsten blommerne og put dem i en gryde med en smule vand i bunden. Kog blommerne i ca. 10 minutter, til de er en smule udkogte. Tilsæt det meste af sukkeret og lad det koge i 10 min. mere. Hvis du vil tilsætte melatine skal det gøres nu, blandet med en smule sukker. Herefter skal marmeladen koge et par minutter til. Smag til undervejs og tilsæt mere sukker, til du er tilfreds med smagen. 

Det er en meget simpel opskrift, men det giver en lækker hjemmelavet marmelade, som du nemt kan ændre til dine behov ved fx at tilsætte hyben eller æbler. 
Der er mange interessante kombinationer du kan lege med og kun din fantasi sætter grænser.

 

Hvilke marmelade kombinationer leger du med derhjemme i køkkenet?


Opskrifter Marmelade


Tilbage til oversigten