Stegt hornfisk opskrift og tilberedning med billeder

Som lovet her er opskriften på stegt hornfisk. Den er simpel, velsmagende og stærkt vanedannende - så er du advaret.

Først fjernes hovedet og fiskene renses grundigt. Skællene skrabes grundigt af, så man med velbehag kan spise det sprøde skind. Herefter:

  1. Hornfisken skæres ud i 10 cm. lange stykker
  2. Der laves en streg med grov sennep op mod ryggen for at give smag
  3. Derefter vendes fiskens skinsider i mel
  4. Tilsidst lægges de på panden som har fået en potion smør/magarine

 

Hornfik med sennep
En billig grov sennep til krydningen af fisken virker fint.

 

Nem hornfisk
Steg hornfisken ved middel varme indtil de er færdige.

 

Hornfisk stegt på pande
Det færdig resultat, hvor skindet er gyldent og sprødt - haps!

 

Hornfisk på ristet rugbrød

Hornfisk anrettet, som jeg synes den er bedst.

Hornfisk har mange ben. De er dog nemme at se på grund af farven (grøn-blå).
Hvis du vil have alle ben ud inden du spiser, skal du væbne dig med tålmodighed. Jo større fisken er, jo nemmere er det at få gode "benfrie" stykker.
Ovenfor severes den stegte hornfisk på ristet rugbrød, med ekstra sennep og så en ordentlig potion næsten benfri hornfisk ovenpå.
Nyd stegt hornfisk med en kold øl.

Hornfisken på fra opskriften kan ses herunder, før den blev til menneskemad.
Hornfisk på flue

 

 


Opskrifter


Tilbage til oversigten